Om Antonio Cassano

Kort om Cassano:

 

Født: 12. juli 1982 i Bari, Italien

Kælenavn: Il Gioiello di Bari Vecchia ("Gamle Bari's juvel")

Højde: 175 cm

Vægt: 81 kg

Klub: U.C. Sampdoria

Kampe/mål: 94/34 (08-10-10)

Nummer klubhold: 99

Nummer landshold: 10

Ungdomshold: Bari

Tidligere klubber: 1999-2001 Bari, 2001-2005 AS Roma, 2006-2008 Real Madrid (udlejet i 2007/2008 sæsonen til Sampdoria)

A-landskampe/mål: 18/5 (08-10-10)

Nummer landshold: 10

Titler: Supercoppa Italiana 2001 (AS Roma), La Liga 2007 (Real Madrid)

Individuelle titler: Årets unge spiller i Serie A 2001, 2003

Profil på Sampdoria.it: http://www.sampdoria.it/index.php?option=com_teammanager&Itemid=110&task=player&playerid=1020&teamid=1

 

Historien om Antonio Cassano

Ungdommen i Bari:

 

Antonio Cassano blev født den 12. juli 1982 i Bari, dagen efter Italien vandt VM finalen med 3-1 over Tyskland på Santiago Bernabeu, hvor Cassano 24 år senere skulle have hjemme. Kort efter Cassanos fødsels forlod faderen familien. Cassano voksede op i den gamle bydel i Bari, Bari Vecchia, hvor han i en tidlig alder startede med at spille fodbold. Cassano havde åbentlyst talent med en bold, og han blev scoutet af en talentspejder fra AS Bari. I Bari røg Cassano op igennem ungdomssystemet, og fik sin Serie A debut mod Lecce som bare 17-årig. Cassano spillede to sæsoner i Bari, og nåede i 48 med 6 mål til følge.

 

En 19-årig Roma-spiller:

 

To år efter Cassanos Serie A debut blev han solgt til de nykårede italienske mestrer fra AS Roma. Roma måtte give Bari 60 mia. italienske lire (ca. 223,5 mio. kr.), for det 19-årige kæmpetalent. I sin første sæson i Rom scorede Cassno 5 mål i 22 kame, og kom hurtigt i mediernes søgelys efter et åbent skænderi med træneren i Roma Fabio Capello efter han ikke var med i nogle træningkampe få dage efter hans landsholds debut. I den italienske cup finale i 2003 mellem AS Roma og AC Milan blev Cassano smidt ud efter brok af dommerens beslutning. Fabio Capello blev afløst af træneren Luigi Delneri, som Cassano senere i karrieren skulle spille under i Sampdoria. Delneri brugte ikke Cassano i starten af 2004/2005 sæsonen, og Delneri måtte også selv forlade posten som træner i løbet af sæsonen. I stedet kom Bruno Conti til at styrer Roma-holdet, og det betød at Cassano igen var en del af de 11 startende. Cassano fik også anfører bindet en række kampe, efter den normale anfører Francesco Totti havde karantæne. I opstartfasen af 2005/2006 sæsonen var Cassano i konstant konklikt med Roma-ledelsen over forlængelsen af hans kontrakt, der udløb sidst på sæsonen. Allerede i januar et halvt år før Roma kontrakten udløb, kom enhver lille drengs drøm til opfyldelse for Cassano. Hans og Romas veje skiltes da mægtige Real Madrid kom med en check på 5 mio. euro (ca. 37,25 mio. kr.), 25 mio. euro mindre end det Roma i 2001 havde betalt for talentet.

 

Drømme skiftet til Madrid:

 

I starten af januar 2006 blev Real Madrid skiftet en realitet. Cassano var ikke populær blandt fansene i Roma længere, og da Real Madrid kom med en 4-årig kontrakt der gav 30 mio. kr. om året kunne Cassano ikke sige nej. Cassano blev den kun anden italiener til at spille i Real Madrid, og han blev desuden holdkammerat med danske Thomas Gravesen. Hans debut i Madrid kom 18. januar 2006 i en cup kamp mod Betis. Her scorede han også sit første mål tre minutter efter indskiftningen i 2. halvleg. Cassano blev ved med at tage på i vægt, og fire måneder efter han skrev under gav Real Madrid ham bøder efter hvert gram han tog på. Den 30. oktober 2006 blev Cassano suspenderet efter "respektløs opførsel" mod den nye Real træner og hans tidligere fjende i Roma Fabio Capello. Cassano var blevet sur på Capello i omklædningsrummet over han ikke var med i en kamp mod Gimnàstic de Tarragona. I et interview med en romersk radiostation sagde Cassano "at han ville gå hele vejen tilbage til Roma", og indikerede at han ville skabe fred med Totti, som han var blevet uvenner med inden han forlod Roma. Men Cassano blev i Real Madrid efter januar transfervinduet i 2007 var lukket, og resten af sæsonen var forbi på grund af en ankel skade.

I et interview med en spansk radiostatio sagde Real Madrid præsident Roman Calderon, at Cassanos opførsel havde været uholdbar i de sidste par måneder. Cassano bekræftede at han havde sagt nej til et tilbud fra Premier League klubben Manchester City, der ellers havde tilbudt ham 3 mio. pund om året. I stedet valgte Cassano at skifte hjem til Italien, og sagde ja tak til et tilbud fra Sampdoria.

Endelig hjemme:

 

Cassanos uden tvivl bedste beslutning i fodbold karrieren var at vende tilbage til Italien. Han besluttede sig for at give livet i Genova en chance, og underskrev for U.C. Sampdoria. Cassano blev præsenteret foran 2.500 Sampdoria fans, og valgte det usædvanlige nummer 99, fordi hans første valg nummer 18 ikke var ledigt. 9 plus 9 er 18, og derfor valgte Cassano nummer 99. I første omgang var der kun tale om en et årig lejeaftale, men efter den første sæson hvor Cassano igen viste sine kvaliteter på banen, og scorede 10 mål i 22 ligakampe.

I sin anden sæson i Sampdoria spillede Cassano med i tre tuneringer. Serie A, Coppa Italia og UEFA Cuppen. I alt spillede Cassano 45 kampe og scorede 15 mål. Cassano sagde selv at han bedre kunne styrer sit temperament, efter flere episoder med holdkammerater og træner i Roma og Real Madrid Fabio Capello. Grunden til dette var ifølge ham selv forlovelsen med kæresten Carolina Marcialis i 2008, som han giftede sig med den 19. juni 2010. I januar 2009 gjorde Sampdoria et stort scoop, ved at købe Giampaolo Pazzini i Fiorentina. Samarbejdet mellem Cassano pg Pazzini har båret frugt for begge spillere. Pazzini blev udtaget til den italienske VM-trup, og Cassano har igen slået fast at han skal være en del af de 11 spillere den italienske landstræner Cesare Prandelli sender på banen. Netop Prandelli og tidligere træner i Sampdoria Luigi Delneri har været vigtige personer i Cassanos kæmpe succes. Sidste sæsons Sampdoria-træner Luigi Delneri fremtvang en flot 4. plads til Sampdoria, med stor hjælp fra topscorer Pazzini og lige bag Pazzini i angrebet Cassano. Den største aktør i Cassanos endelige succes er ifølge Cassano konen Carolina. Cassano kan nu koncentrere sig om fodbolden i Sampdoria, som han ikke har tænkt sig at forlade foreløbigt. Cassano har et godt forhold til klubpræsidenten, til fansene, til den nye træner og vigtigst af alt til medspillerne. Med roen på hjemmefronten, gode muligheder for succes i Sampdoria og en mere voksen personlighed har Cassano og Italiens landstræner Cesare Prandelli de bedste forudsetninger for at genskabe det italienske landshold. Cassanos mål er nu at blive profil på landsholdet, og hente det tabte de næste par sæsoner, inden han stopper karrieren.

Kontakt os: cassanonummer99@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net